Egészségügyi előadások
Év eleji életmód-sorozatunk első találkozóján A MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS címmel tartott eladást Molnár Miklósné Judit, az Oltalom Alapítvány munkatársa. Az előadáson szó volt arról, hogy az étrendünk hatással van a közérzetünkre, életünk minőségére, sőt az élettartamunkra is. Táplálkozási szokásaink kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja egészségünket. Étkezési szokásaink határozzák meg, hogy a napi tevékenységek elvégzéséhez hogyan látjuk el szervezetünket tápanyagokkal. Helyes táplálkozással elegendő energia és tápanyag kerül a szervezetünkbe. Általában sokkal több zsírt, cukrot, tojást és húst eszünk, mint amennyi indokolt lenne, és sokkal kevesebb növényi vitamint, rostot, ásványi anyagot fogyasztunk, mint amennyi kívánatos lenne. A növényi eredetű szénhidrátok könnyebben hasznosulnak energiává és ellátják a szervezetet vitaminokkal, ásványi sókkal és rostokkal is. Az édesítésre használt, hozzáadott cukor nem tartalmaz tápanyagot, csak „üres kalóriákat”. A rostok biztosítják az emésztőrendszer egészséges működését. Az emésztőrendszer számos betegségét a nem megfelelő, rosthiányos táplálkozás idézi elő. Az előadás végén a résztvevők finom, egészséges falatokat kóstolhattak, és az egészségmegőrzéssel kapcsolatos kiadványok között válogathattak. Köszönjük mindenkinek a részvételt, az érdeklődést!