Nava Pont

Új szolgáltatás -sokak örömére

NAVA-pont

Mi a NAVA?


A NAVA - teljes nevén Nemzeti Audiovizuális Archívum - a magyar nemzeti műsorszolgáltatói kötelespéldány archívum, amely az országos földfelszíni terjesztésű televíziók és rádiók magyar gyártású vagy magyar vonatkozású műsorait gyűjti, tárolja, feldolgozza, és az így létrejövő adatbázisban keresési és megtekintési lehetőséget biztosít. 

Olvasson többet a NAVA-ról!

http://nava.hu/nava/index.php


A NAVA mint audiovizuális kötelespéldány-gyűjtő archívum célja, hogy a nyilvánosság számára visszakereshetővé és hozzáférhetővé tegye az elektronikus médiában keletkezett kulturális értékeket.

A szerzői jogi törvény azt teszi lehetővé, hogy a NAVA a digitális gyűjteményét zárt hálózaton tegye közzé.

A NAVA-ban őrzött műsorokhoz ezért nyilvános szolgáltatásokat nyújtó könyvtárakból, iskolai oktatást szolgáló intézményekből stb. lehet hozzáférni.

Ha Ön meg szeretné tekinteni a NAVA archívumában őrzött azon műsorokat, amelyek csak NAVA-pontból tekinthetők megkeresse fel könyvtárunkat! 

A Nemzeti Audiovizuális Archívum örömmel mutatja be Tematikus Gyűjteményi oldalát, amely a mai naptól érhető el NAVA-pontjai számára a http://tematikus.nava.hu/ oldalon. 

Értékes tartalmak kínálata, könnyen elérhető formában.

 Ez a célja a NAVA televíziós kollekciójából szemezgetett, fontos kulturális és emberi értékeket, illetve aktuális eseményeket közvetítő műsorok tematikus gyűjteményekké való rendezésének. 

Ízelítőként 4 összeállítással indítjuk útjára a NAVA Tematikus Gyűjteményét.

  * A 150 éve született /Benedek Elek/

tiszteletére készített válogatás a mesekedvelők körében számíthat népszerűségre, hiszen több mint 300 mese között böngészhetnek a látogatók. Külön Benedek  Elek fejezettel adózunk a nagy mesélő emlékének. 

  * Emlékezés  Cseh Tamásra című gyűjtemény.

A legszemélyesebb válogatás a NAVA tematikus oldalán.  /Cseh Tamás/ dalait, a róla készült filmet, portréműsort láthat itt az érdeklődő. 

   * /A Csillagászat Nemzetközi Éve/ alkalmából,

 az Ég és Föld elnevezésű összeállítás a NAVA csillagászati témájú műsorait  mutatja be. 

   * /Nyugat 100* *

/címmel 2008-ban emlékévet rendeztek. Archívumunk azzal tiszteleg a máig legjelesebb irodalmi orgánum  emlékének és ajándékozza meg egyben a magyar irodalom szerelmeseit, hogy a televízióban sugárzott minden témához 
kapcsolódó adást egy csokorba gyűjti.