Telegdi Ágnes írónő, fotográfus rendhagyó ismeretterjesztő órát tartott ma a 2-3.osztályosoknak

SAM 2314Telegdi Ágnest Fekete István női reinkarnációjának is nevezik, aki olvasói számára elérhető közelségbe hozza az élővilág csodáit.
Ezúttal 56 kisdiák kísérte figyelemmel nevelőikkel együtt egy cinkecsalád életét, a bátor hattyú történetét, és megismerhettük a fiatal kis vidrát, akinek felcseperedése teljesen elvarázsolta a gyerekközönséget.
Mindannyian lélekben, ismeretekben és élményekben gazdagon gondolhatunk erre a délelőttre.
Az írónő könyvei által ihletett, előzetesen elkészített rajzok zsűrizése is megtörtént.
A díjakat október 6-án, szombaton délelőtt 10 órakor vették át a nyertesek a KÖNYVTÁRBAN!

További képek a galériában>>

Az Országos Könyvtári Napokon okt. 4-én K. László Szilvia költő, meseíró látogatott el hozzánk

SAM 2357K. László Szilvia könyveivel könyvtárosként, vonzó személyével pedig egy éve, az Országos Könyvtári Napok alkalmával találkoztam.
A Marci és a galibák c. kisgyermekek számára írott, több kötetből álló sorozata szinte hiánypótló mesekönyv a kicsiknek és szüleiknek. Nem pusztán mese, hanem valóságban is átélhető történetek sorozata, amely a kisgyermeki bizonytalanság útvesztőiben ügyesen és megnyugtatóan kalauzolja kis olvasóit, hallgatóit.
Ritmikus, finom, választékos szövegei, az életből vett, sokrétű, tudnivalókkal átszőtt meséi, hozzájárulnak a kisgyermeki értelem gazdagításához, és a nevelőknek is hasznos segítségül szolgálnak.

További képek a galériában>>

A hetet október 6-án családi délelőtt zárta

SAM 2564Mivel 2018. a Családok éve, a szabad szombaton szüleikkel együtt hívtuk a gyermekeket egy helyismereti előadásra. A Rábaköz természeti kincseiből gyűjtött ritkaságokkal Áder Csaba természetfotós halmozta el hallgatóságát.
A nyári könyvtári pályázatok munkáit értékelve, megtörtént a díjátadó is, ahol 30 tanuló kapott ajándékcsomagot és oklevelet. Ld. Betűfaló vakáció.
A rajz-, olvasó- és nyelvi pályázatokból beadott megoldások jutalmát örömmel vették át a gyerekek.
Ezt követően többen itt maradtak kreatív foglalkozásunkon, amelyet pedagógus-irányítással élvezhettünk. Szép, őszi jellegű kézműves munkák születtek az ügyes kezek nyomán.
Kellemes könyvtári szombatot zártunk: új ismeretekkel, a jó munka jutalmával és az elkészült darabok sikerélményével gazdagodva távoztunk.

További képek a galériában>>